EDEN MAGAZINE
Ter gelegenheid van het Eden Kunstenfestival publiceert uitgeverij Halewijn, in samenwerking met MagaZijn het Eden Magazine.
De bijdragen van de verschillende auteurs aan deze publicatie reveleren betekenislagen en inspiraties vanuit een persoonlijk engagement in een breed spectrum aan domeinen van ons culturele en maatschappelijke landschap: filosofie, kunst, literatuur, onderwijs, psychologie, sociologie, spiritualiteit en wetenschappen.

kostprijs 10,95 euro
Te koop in De Zondvloed (Noordstraat 53, Roeselare), Standaardboekhandel (Ooststraat 56, Roeselare) en op de evenementen van het Eden Kunstenfestival en telefonisch te bestellen via 051 20 09 04.

We staan aan de vooravond van wat velen aanvoelen als een grote transitie.
Auteurs als Bruno Latour bepleiten een radicale verandering in de relatie van de mens tot zijn leefwereld. De scheppingsverhalen uit Genesis mythologiseren deze kwetsbare relatie. Zij klinken tot op vandaag door in ons cultureel geheugen.
De uitdagingen waar wij voor staan inspireren nieuwe lezingen van deze ontstaansmythes, over de utopisch gedroomde zevende dag en de existentiële ervaring van sterfelijkheid, lijden en de lastigheid van het leven.

Dit magazine vormt een uitnodiging om in de spiegel te kijken, naar de mens en zijn wereld, één schepping.
MagaZijn is een plek waar je vrij op zoek gaat naar wat jouw leven zin geeft. Waar andere media stoppen, vraagt MagaZijn door naar wat mensen drijft en goesting geeft. Verder, dieper, helder kijken en luisteren. MagaZijn geeft ruimte aan verhalen van en over mensen die vanuit verschillende invalshoeken iets zinnigs te vertellen hebben.
Dat doet MagaZijn door schitterende mensen aan het woord te laten in interviews. Door je blik te verruimen in nieuwsanalyses en dossiers. Door inspiratie op te doen bij levenskunstenaars en mensen op de werkvloer. Door je de weg te wijzen naar boeken, films, theater, tentoonstellingen en verrassende plekken die goesting doen krijgen in het leven.

MagaZijn focust op wat ons verbindt en wat we samen bijdragen aan de wereld. Realistisch en hoopvol. Zo wordt MagaZijn ook een maatschappelijk project.
Zin vinden, geeft zin om zin te delen.