BACH 'IN' BEELD
pop-upconcert
Julien Libeer
datum en plaats
zaterdag 19 maart 2022 - 18.30u.
Augustijnenkerk, Zuidstraat, Roeselare
inkom
€10,00 aan de deur of gratis met tentoonstellingsticket.
Wél reserveren vooraf, online (reserveer tickets)
of telefonisch op 051 20 09 04
Bach ‘in’ beeld is een pop-upconcert in één van de locaties van de Eden tentoonstelling. Eén van de meest bekende voorbeelden van muziek geïnspireerd door beeldende kunst is natuurlijk het werk ‘Schilderijen van een tentoonstelling’ van Modest Moesorgski. Waar hier het beeld de inspiratie was voor de compositie van het werk laat Julien Libeer zich bij de uitvoering van het werk van Bach inspireren door de werken van de Eden tentoonstelling in de Augustijnenkerk.

JULIEN LIBEER

Julien Libeer zat voor het eerst achter een piano op zesjarige leeftijd. Dit instrument werd snel een loyale compagnon de route, een expressiemiddel voor een jonge muzikant die zijn inspiratie net zo goed haalde uit de opera, de kamermuziek en het symfonische repertoire als uit de grote werken voor piano.


Een belangrijke inspiratiebron was de legendarische Roemeense pianist Dinu Lipatti. Julien Libeer volgde pianolessen bij o.a. Daniel Blumenthal en Jean Fassina. Een invloedrijk mentor was ook Maria João Pires.


Hij speelde in het gezelschap van onder meer het Brussels Philharmonic, het Nationaal Orkest van België, deFilharmonie, en de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen. Als veelgevraagd kamermuziekmusicus werkt hij regelmatig samen met Augustin Dumay, Camille Thomas, Frank Braley, Maria João Pires en met Lorenzo Gatto, met wie hij de integrale Beethovensonates uitvoert.